in ,

Plastic pallets kopen

Plastic pallets

Als je producten op slaat of wilt transporteren, is het handig om pallets te gebruiken. Iedereen kent natuurlijk de houten pallets wel die je vaak ziet. Echter zijn er ook plastic pallets. Het gebruiken van plastic pallets kan soms voordeliger zijn dan het gebruik van houten pallets. 

Wat voor soorten plastic pallets zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten plastic pallets. Dit komt omdat de pallets in veel verschillende maten en kleuren komen. Zo heb je lichte pallets die voor export gebruikt worden en je hebt ook zware kunststof pallets die vooral in hoogbouwstellingen en vriesruimtes worden gebruikt. 

Pallets van plastic zijn in ieder formaat te krijgen. Vaak zijn er wel een aantal standaard afmetingen die gehanteerd worden. Echter worden ze vaak ook op maat gemaakt tegen een iets hogere prijs. 

De voordelen van plastic pallets

In vergelijking met houten pallets hebben pallets van plastic een aantal grote voordelen. Deze zijn namelijk op een aantal verschillende oppervlakken een stuk gebruiksvriendelijker dan houten pallets. Een pallet van plastic kan namelijk niet gaan rotten en je krijgt er ook geen splinters van. 

Ook zien pallets van plastic er vaak een stuk strakker uit. Hierbij hebben ze ook minder onderhoud nodig dan een pallet van hout. Dit komt omdat de pallets makkelijk schoon te houden zijn en niet behandeld moeten worden tegen verschillende soorten ongedierte. Voor de voedselindustrie is een plastic pallet hierom ook een stuk voordeliger. 

Hiernaast is de prijs en de staat van een plastic pallet vaak ook een stuk voordeliger dan die van een houten pallet. Dit komt omdat je uit nieuwe en uit gebruikte pallets kan kiezen. 

Als je voor de optie nieuwe pallets gaat, worden deze vaak op maat voor je bedrijf gemaakt. Dit houdt in dat de kleur en het formaat van de pallets door je bedrijf zelf bepaald mag worden. 

Gebruikte pallets zijn echter vaak nog voordeliger. Pallets van plastic zijn vaak gemaakt uit één stuk plastic. Hierdoor beschadigen deze pallets een stuk minder snel. Een tweedehands pallet is daarom vaak nog van een goede kwaliteit. 

Pallets van plastic hebben ook nog eens het voordeel dat ze geen vocht op nemen. Pallets van hout nemen erg snel vocht op. Dit maakt dat ze snel kunnen uitzetten. 

Er zijn soorten pallets van plastic die op een bepaalde manier opgeslagen kunnen worden. Zo nemen ze minder ruimte in dan een groot pallet van houdt. Dat is natuurlijk erg handig. 

Nadelen van plastic pallets

Naast voordelen zijn er ook een aantal nadelen aan een pallet van plastic. Zo is het vaak het geval dat een pallet die nieuw wordt gemaakt duurder is dan een pallet van hout. 

Verder heeft een pallet van plastic ook nog eens het nadeel dat op het moment dat deze kapot zijn dat ze niet meer gerepareerd kunnen worden. Dit komt omdat de pallets uit één stuk bestaan. Hierdoor wordt het erg lastig en duur om er nog een stuk bij aan te lijmen. Dit is het daarom ook niet waard. 

Als een pallet van plastic geproduceerd wordt, wordt er meer energie verbruikt dan bij het produceren van houten pallets. Dit zorgt er voor dat de uitstoot van CO2 in de lucht ook een stuk groter is. 

Duurzaam plastic

Bij plastic en kunststof hebben de meeste mensen vaak het vooroordeel dat deze niet echt heel erg duurzaam zijn. Dit komt omdat bij het produceren van deze stoffen veel energie verbruikt wordt en dat de uitstoot hierom ook erg hoog ligt. Echter is dit niet altijd helemaal waar.

Het klopt wel dat bij het produceren van plastic of kunststof dat er veel uitstoot is en dat er veel energie verloren gaat. Echter worden voor veel plastic pallets hergebruikte materialen gebruikt. Dit maakt dat er geen nieuw plastic wordt gemaakt voor de pallets. 

Ook is het zo dat pallets van plastic heel erg goed tweedehands gekocht kunnen worden. Als je een pallet tweedehands koopt, draag je ook niet mee aan de productie van het plastic. Hierbij zorg je er namelijk eerder voor dat het plastic weer wordt hergebruikt. 

Hoge levensduur

Een pallet van plastic heeft een aanzienlijk hoge levensduur ten opzichte van een houten pallet. Een pallet van plastic kan namelijk een aantal jaren mee als er goed mee om gegaan wordt. 

Echter is de levensduur van een pallet wel afhankelijk van een aantal factoren. Zo heb je hierbij te maken met:

  • Het gewicht dat het pallet heeft gedragen
  • Het aantal trips die het pallet heeft gemaakt
  • Hoe er met het pallet om is gegaan
  • Hoe het pallet is opgeslagen

Als een pallet van plastic op de juiste manier gebruikt wordt, gaat deze langer mee dan een pallet van hout. Vooral als een pallet vaak buiten staat, gaat plastic een stuk langer mee dan hout. 

Op het moment dat je veel zware producten op een pallet van plastic zet, gaat een houten pallet langer mee. Dit komt omdat een pallet van hout wat meer gewicht aan kan dan een pallet van plastic. 

Plastic pallets bestellen

Als je op zoek bent naar plastic pallets te koop, kun je het beste online gaan zoeken. Hier kun je pallets op maat laten maken voor je bedrijf en vaak verkopen dezelfde bedrijven ook tweedehands pallets. Hierdoor betaal je een minder hoge prijs voor een pallet die wel dezelfde goede kwaliteit heeft. Dat is natuurlijk waar je dan naar op zoek bent als je een pallet wilt hebben. 

What do you think?

Written by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

quarantaine corona

In quarantaine vanwege corona

refurbished computers

Refurbished computer kopen