in

Runderrollade braden

Runderrollade braden

Een runderrollade braden is niet moeilijk. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kun je hem ook nog kruiden. De meeste mensen kiezen voor een heerlijke bereiding in de pan. Vaak wordt er dan ook gekozen voor boter zodat je na het bakken een heerlijke jus kunt maken. Een tip is om dan een scheutje wijn toe te voegen voor de binding van de jus. Het is verstandig om de rollade een uurtje van tevoren uit de koelkast te halen. Op deze manier kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen zodat de garing ook precies op de juiste manier gaat. Je bereikt zo namelijk op een geleidelijker tempo de ideale kerntemperatuur en zo kun je hem ook makkelijker behouden. 

Ook kun je hem rondom bruin bakken en in de oven bereiden. Je dient dan de oven op 100 graden voor te verwarmen en hem ongeveer 35-60 minuten in de oven te laten. Dit is afhankelijk van de grootte van het stuk vlees.

Runderrollade braden met een vleesthermometer

Een runderrollade braden met een vleesthermometer zorgt ervoor dat je precies de juiste garing in de pan kunt bereiken. In de meeste gevallen is de ideale kerntemperatuur 70 graden. Als je de binnenkant rose wil bakken dan is de ideale baktijd zo’n 50 minuten per kilogram. Je kunt hem ook well done maken door hem 60 tot 70 minuten te bereiden op een middelhoog vuur. Het is altijd verstandig om het vlees 5-10 minuten te laten rusten. Veel mensen kiezen ervoor om het dan  te laten nagaren in aluminium folie. Om de kerntemperatuur te meten moet je de thermometer diagonaal is het dikste gedeelte stoppen. In de meeste gevallen is het midden een goed uitgangspunt. Wanneer je hem goed gaar wil hebben dan is een temperatuur tussen de 70 en 75 graden het meest ideaal.

Wanneer wordt dit gerecht gegeten

De meeste mensen doen een runderrollade braden tijdens de feestdagen. Dit is de uitgelezen kans om lekker een goed stuk rundvlees op tafel te zetten. Voor de meeste mensen is dit een dure soort en zij kunnen dit dan ook niet elke week braden. Het is wel een lekker gerecht want je kunt er vele varianten van maken. Zo zijn er mensen die kiezen om zelf een heerlijke honing mosterd dressing te maken. Tevens kun je het ook kruiden met zout en peper of een speciale mix van rundvlees kruiden. Het is makkelijk te bereiden alleen kost het wel wat tijd. Dit is daarom ook een reden dat het niet elke week wordt gemaakt. Je moet er de tijd voor nemen om dit gerecht precies goed te maken. Dit kun je doen met behulp van een oven of braadpan. Ook heb je een vleesthermometer nodig om de perfecte garing te realiseren.

Hoe kun je de beste Runderrollade braden?

Een runderrollade braden kun je het beste doen in een pan. Op deze manier kun je er ook een heerlijke jus bij maken. Het is verstandig om de rollade er 30-60 minuten voordat je gaat beginne uit de koelkast te halen. Ook kun je hem voordat je hem in de pan doet droogdeppen zodat eventuele kruiden beter blijven zitten op het vlees. Vervolgens doe je boter in de pan en wacht je tot deze op temperatuur is. Dit kun je meestal zien aan dat hij bruin van kleur wordt of dat hij gaat schuimen. Gemiddeld weegt een rollade 750 gram bij de meeste winkels. Afhankelijk van de groote die je hebt staat er een bereidingstijd per zoveel minuten op de verpakking. Bij 750 gram wordt er 45 minuten aan baktijd gehanteerd. Na het bakken kun je hem even laten rusten of in de aluminiumfolie wikkelen. Zo krijgt het vlees nog de kans om na te garen waardoor hij nog lekkerder wordt.

Een runderrollade bakken met een knapperig randje uit de oven

Je kunt een runderrollade braden bakken met een knapperig randje door hem goed aan te branden. Gemiddeld gezien heb je hier zo’n 10 minuten in de pan voor nodig. In de tussentijd kun je de oven alvast verwarmen op 200 graden. Eventueel zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de rollade te kruiden of met geraspte kaas te bedekken. Kaas zorgt namelijk voor een nog krokanter randje. Vervolgens laat je de rollade uitlekken voordat je hem in de oven doet. Bestrijk daarna de bovenkant met wat ei en bedek hem eventueel met nog een laagje kaas. Dit zorgt ervoor dat er een glanzende en nog krokantere laag kan ontstaan. Per 250 gram geld er ongeveer een baktijd van zo’n 15 minuten. Let op de verpakking op hoeveel gram er ongeveer in zit zodat je het precies goed kunt timen. Eventueel kun je met de vleesthermometer de kerntemperatuur meten.

Wanneer wordt dit gerecht gegeten?

In de meeste gevallen kiezen mensen ervoor om tijdens de feestdagen een runderrollade braden. Het voordeel van dit lekkere gerecht is dat er meerdere smaakvariaties mogelijk zijn. Zo eet je bijna altijd een andere variant wanneer je hem thuis maakt of buiten de deur gaat eten. Ook is het makkelijk gerecht, maar het heeft wel even de tijd nodig om precies goed te garen. Het lekkerste is om dit gerecht te serveren met hardere groenten en wat aardappels. Dit past het beste bij dit gerecht. Eventueel is aardappelpuree ook een goed idee voor de mensen die wat makkelijker willen eten. Daarbij smaakt rodekool het beste qua smaak en textuur.

What do you think?

Written by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

computers en tablets

Wat past beter bij mij een computer of een tablet?

Bouwkeet

Wat is een bouwkeet?