in

Wat is een bouwkeet?

Bouwkeet

Een bouwkeet is een mobiel gebouw wat gebruikt wordt voor het pauzeren van de werknemers. Tevens kan het ook dienen als kleine ruimte om in te vergaderen voordat het werk begint. Daarnaast kun je hier ook schuilen wanneer er een regenbui is die even duurt. In de meeste gevallen zijn de breedtematen tussen de 2 en 3 meter. Echter kun je er ook een op maat laten maken. Naast een ruimte waar werknemers kunnen eten en drinken kun je ook kiezen voor opslag. Er zijn diverse modellen te krijgen waarbij er ook aan de opslag van gereedschap en andere materialen wordt gedacht. Ook zijn ze er in schoon vuil wagen variant.

Dit wordt gebruikt bij werkzaamheden van bijvoorbeeld het verwijderen van asbest. Hierin kun je jouw vuile kleren uitdoen en in de volgende ruimte douche gevolgd door een schone ruimte om in bij te komen. Ook heb je zogenaamde bouwunits die tot wel 12,5 meter lang kunnen zijn. Dit is vooral handig wanneer je een groot team aan medewerkers hebt. Je hoeft op deze manier niet meerdere gebouwen te kopen of te huren. Deze kunnen tevens worden voorzien van een sanitaire voorziening. Dit is dan ook de reden dat ze ook wel eens dienen als noodgebouw voor scholen.

Wat kun je met een bouwkeet?

Een bouwkeet wordt in de meeste gevallen gebruikt als rustplek voor de harde werkers. Zij kunnen zichzelf hier voorzien van het eten en drinken. Ook is er vaak stroom aanwezig waardoor ze koffie en thee kunnen zetten. Daarnaast hebben de meeste keten ook wat opbergruimte voor bijvoorbeeld gereedschap. Tevens zijn er bedrijven die er lockers inbouwen zodat medewerkers hun kostbare spullen kunnen opbergen. Soms zijn ze ook voorzien van een verwarming zodat de medewerkers tijdens de koudere dagen op temperatuur kunnen komen. In de meeste van deze bouwwerken staat ook een tafel waar ze met meerdere mensen aan kunnen zitten. Soms zijn ze voorzien van een toilet, maar mocht dit niet zo zijn dan huren bedrijven vaak een dixi. De medewerkers staan er vaak de hele dag en moeten ook wel eens keer naar de WC.

Kant en klaar pakketten

Er zijn diverse kant en klaar pakketten voor bouwketen te leveren.  Deze worden dan geleverd als bouwpakket wat je zelf eenvoudig in elkaar kunt zetten met het juiste gereedschap. Er zijn ook modellen die rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd kunnen worden. Het kost dus nooit veel tijd om zoiets op te zetten, maar je bent wel meteen van alle gemakken voorzien. In sommige gevallen worden er meerdere bouwketen opgezet om het personeel hun welverdiende rust te gunnen. 

Meestal kunnen er in 1 gebouw 4-7 mensen zitten en dan zit het ook echt wel vol. Het is dus belangrijk dat er bij grotere teams aparte tijdsblokken zijn of meerdere ketens worden opgezet. Zeker als het gaat om langdurige projecten dan wil je de medewerkers beschermen tegen neerslag of onderkoeling. In de bouwkeet is vaak ruimte voor een verwarming, maar doe dit wel met beleid. Het is maar een kleine ruimte en voor je het weet is het alweer te warm.

Wat zijn de voordelen van een bouwkeet?

Met een bouwkeet heb je een flexibele ruimte voor je medewerkers. Wanneer je met regelmaat van locatie veranderd kun je het dus ook makkelijk verplaatsen. Veel bedrijven zijn maar enkele dagen of weken op  1 locatie. Naast de bouw maken ook verbouwers en hoveniers gebruik hiervan. Tevens is het ook multifunctioneel in te zetten. Zo zijn er ook directieleden die hier vergaderingen in houden. Daarnaast kunnen er ook sanitaire voorzieningen in zitten waardoor je een huis op wielen hebt voor de medewerkers. Als bedrijf hoef je dan ook geen aparte wc te huren en dat scheelt weer op de kosten. Ook kunnen de medewerkers hun eigendommen veilig opbergen zodat ze niet beschadigen tijdens het werk. Daarnaast kun je het altijd van A naar B verplaatsen waardoor een team overal in het land inzetbaar is. Je kunt klanten de service bieden die zij verlangen van een goed bedrijf.

Waar kun je een bouwkeet kopen?

Er zijn diverse speciaalzaken voor het vinden van de juiste bouwkeet in Nederland. Gezien de digitalisering zijn zij vaak ook online actief. We zien dan ook dat er steeds meer wordt besteld via de website. Voor het echte maatwerk komen de meeste ondernemers langs in de winkel. Hier kunnen zij de materialen voelen en de mogelijkheden met eigen ogen bekijken. Daarnaast heb je dan ook een visueel beeld erbij hoe het er mogelijk uit zou kunnen komen te zien. Tevens kunnen ze in de winkel vaak al snel een schets maken en deze visualiseren op de computer. Soms is het zelfs mogelijk om alvast te kijken naar extra voorzieningen zoals sanitair, kluisjes en opbergruimtes. Het is immers zonde als niet alle ruimte van het object gebruikt wordt. Iedere keet heeft een andere uitstraling en zien is geloven want dit kan je niet precies uitbeelden op een foto.

Deze soorten zijn er te krijgen?

Er zijn enkele verschillen tussen de soorten van de bouwkeet die te krijgen zijn. De meest gangbare wordt ook wel een schaftwagen genoemd. Dit is een ruimte waar personeel even op kan warmen en kan genieten van hun pauze. Vaak is deze ook voorzien van opbergruimte voor de materialen die ze bij de klus mogelijk nodig hebben. Tevens kun je hier een tafel en wat stoelen in kwijt zodat ze ook kunnen zitten ontspannen. Daarnaast heb je ook nog bouwunits die gebruikt kunnen worden als tijdelijke kantoorruimte tijdens de verbouwing. Echter worden deze ook wel eens gebruikt voor het houden van vergaderingen of het opvangen van klassen. Deze worden namelijk vaak ingezet bij het verbouwen of renoveren van een pand. Ook zijn er schoon vuil wagens voor de mensen die met asbest werken. Zij moeten zich schoon kunnen maken voordat ze pauze gaan houden vanwege de gezondheid.

Waarop baseren bedrijven hun keuze voor een bouwkeet?

Bedrijven kijken bij een bouwkeet vaak naar de functionaliteiten die deze ruimte biedt. Het moet namelijk een plek zijn waar medewerkers even tot rust kunnen komen na uren gewerkt te hebben. Daarnaast wil je ook dat er faciliteiten in zitten zoals een mini keuken zodat ze er kunnen eten en drinken. Sommige bedrijven vinden het ook fijn als er wat opbergruimte is voor extra materialen. Op deze manier hoeven medewerkers niet weer terug naar het bedrijf te rijden voor het juiste gereedschap. Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het hele team. Mocht dit niet het geval zijn dan kiezen ze vaak ook voor meerdere bouwketen. Het is maar een kleine ruimte die meestal geschikt is voor maximaal 7 personen. Meestal zitten er ook ramen in zodat de mensen naar buiten kunnen kijken. zo geeft het een minder claustrofobisch gevoel.

Waarvoor wordt de bouwkeet buiten het bedrijfsleven gebruikt?

Buiten het bedrijfsleven kan deze bouwkeet ook door particulieren gebruikt worden. Zij huren er vaak een omdat de koop van een keet vaak relatief veel geld kost voor hun. Dit wordt veelal gedaan door mensen die een grote verbouwing houden in huis. Echter kunnen ze het ook neerzetten als tijdelijke werkplek wanneer zij thuis moeten werken. Tijdens de corona crisis is het steeds gebruikelijker geworden dat mensen ook vanuit huis gaan werken. Hiervoor heb je niet alleen een ruimte nodig die op slot kan, maar hij moet ook voldoende opbergruimte hebben voor de spullen. Veel documenten zijn vertrouwelijk deze mag je niet alleen niet verliezen, maar ze moeten ook onbeschadigd blijven. Met kinderen in huis is dit een bijna onmogelijke taak omdat ze in een onbewaakt moment hun slag slaan. Natuurlijk is het ook een ruimte waarin je rustig kunt gaan vergaderen via de computer.

Ga je voor kopen of huren?

Afhankelijk van het gebruik kies je voor kopen of huren van een bouwkeet. In de meeste gevallen kopen bedrijven er een omdat zij voor langere tijd een mobiele wagen nodig hebben. Daarnaast is het dan ook hun bezit en mogen ze een x bedrag per jaar afschrijven. Huren is weer voordelig voor bedrijven, organisaties en particulieren die de wagen maar tijdelijk nodig hebben. Denk hierbij aan een school die verbouwd gaat worden en de studenten tijdelijk op moet vangen. Maar ook aan de particulier die zijn huis een stevig onder handen neemt. Je wilt immers niet dat de werklieden met hun vuile kleren op je schone meubels gaan zitten. Daarnaast kan het ook een ruimte zijn waarin iedereen even aan de koffie kan gaan zonder dat er binnen rommel ontstaat. Soms is het ook een noodoplossing waardoor je toch weer verder kunt gaan met thuiswerken als er binnen het huis verbouwd wordt.

Een bouwkeet op maat laten maken

Je kunt er ook voor kiezen om een bouwkeet op maat te laten maken. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen hoe de indeling wordt. Daarnaast is het ook een manier om zelf invloed te hebben op de lengte van de keet. Op deze manier kun je een groter team kwijt op een locatie en deze kunnen dan ook goed opwarmen en pauzeren in deze ruimte. Daarnaast kies je zelf ook de materialen. Je bepaald dus zelf hoe duurzaam je het gemaakt wil hebben. Ook kun je kiezen of je ramen wilt of juist niet. 

Daarnaast heb je ook invloed op de afwerking. Tevens kun je ook kiezen voor extra ruimte voor het opbergen van gereedschap. Een grotere keet kan ook voorzien worden van stroom zodat de administratie hier ook bijgehouden kan worden door een leidinggevende. Zo hoeft hij of zij niet naar kantoor te komen om dit bij te houden.

De bouwkeet schoon vuil wagen

Wanneer medewerkers werkzaamheden doen waarbij asbest vrijkomt dan is het belangrijk om een aangepaste bouwkeet te gebruiken. Zij moeten zichzelf en de kleren volledig kunnen reinigen voordat zij pauze gaan houden of naar huis gaan. Asbest is namelijk een stof die besmettelijk is en kan zorgen voor gezondheidsrisico’s. Deze keten zijn vaak ingedeeld in 3 compartimenten. In het eerste gedeelte kun je de vuile kleding uitdoen en in een zak verpakken zodat de asbest niet vrijkomt. Vervolgens ga je jezelf wassen in het tweede gedeelte zodat je het ook niet kunt overdragen naar andere. In de 3de ruimte kun je pauzeren of jezelf omkleden met nieuwe kleren zodat je schoon naar een andere locatie kunt. Dit is heel belangrijk wat je wil zo min mogelijk risico lopen dat jij of andere ziek raken van deze schadelijke stof. Haastige spoed is zelden goed dus zorg dat je hier ook goed te tijd voor neemt.

Wat kun je zelf laten samenstellen?

Je kunt aan de bouwkeet veel elementen zelf samenstellen. Zo heb je de volledige controle over de inrichten van binnen uit. Je kunt namelijk zelf bepalen of hier een keuken in moet komen of niet. Ook kun je zelf een tafel kiezen die je geplaatst wil hebben. Afhankelijk van de ruimte wil je dit zo compact mogelijk houden. Echter moeten medewerkers hier wel fatsoenlijk kunnen eten en drinken. Daarnaast zijn er diverse maatwerkoplossing te bedenken voor het opbergen van materialen en gereedschappen. Ook kun je ervoor kiezen om een stroomvoorziening aan te laten leggen. Zo kunnen medewerkers bijvoorbeeld bouwtekeningen raadplegen op de computer. Tevens kan de leidinggevende zo ook verslagen maken vanaf de locatie zelf. Zo hoeven zij hier niet apart voor naar kantoor te rijden wat veel tijd bespaard.

De bouwkeet die ook wel bekend staat als schaftkeet

De bouwkeet die ook wel eens schaftkeet wordt genoemd doet zijn naam eer aan. Deze is enkel ingericht voor het ontspannen van de medewerkers. Zij kunnen hier op hun gemak wat eten en een puzzeltje maken. Vaak is er ook een aanrecht aanwezig waar koffie of thee op gezet kan worden. Dit zorgt ervoor dat zij op locatie ook pauze kunnen houden. Meestal wordt er gekozen voor een losse sanitaire ruimte. Dit omdat er dan zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt kan worden van de beperkte ruimte. Mocht er nog ruimte over zijn dan wordt er vaak voor gekozen om dit te gebruiken voor gereedschap en bouwmaterialen. Op deze manier is er altijd een ruime voorraad aanwezig op locatie en hoeft er tussendoor niet naar kantoor of een bouwmaterialenzaak gereden te worden. Dit bespaart de werknemer en de werkgever tijd waardoor de klus eerder af kan zijn.

Een bouwkeet of bouwunit als kantoorruimte inrichten

Een bouwkeet kun je ook inrichten als kantoor. Vaak wordt er dan gekozen voor een langere variant zodat hier meerdere medewerkers in kunnen zitten. In de meeste gevallen is er dan ruimte voor 3 of soms meerdere medewerkers. Dit is natuurlijk afhankelijk van de materialen die zij ter beschikking moeten hebben. Ook wordt het wel eens gebruikt als flexplek wanneer er drukte is op een bedrijf. Zij kunnen dan makkelijk tijdelijk extra werkplekken huren en dat zorgt ervoor dat dit probleem dan tijdelijk getackeld is. In het geval dat het jaarlijks terugkomt kiezen zij vaak voor het kopen van deze bouwunit. Op deze manier hebben zij er altijd de beschikking over zelfs buiten het drukke seizoen. De keuze is natuurlijk afhankelijk van hoeveel de ruimte gebruikt wordt.

Dit is wat je eruit kunt halen

Een bouwkeet kun je voor verschillende werkzaamheden benutten. Dit kun je doen door een plek te maken waar ze kunnen rusten op een stoel en de krant kunnen lezen aan een tafel. Daarnaast kun je ze voorzien van koffie, thee en eventueel frisdranken. Zo kunnen je medewerkers veilig en rustig pauze houden onder normale omstandigheden. Tijdens het slechte weer hebben ze ook een plek waar ze zichzelf kunnen terugtrekken. Op deze manier kunnen ze de bui afwachten en daarna de werkzaamheden hervatten mits dit mogelijk is. Ook kun je het gebruik als verlenging van je kantoor. Je zou hier mensen aan het werk kunnen zetten  die tijdelijk het bedrijf versterken. Echter is het ook een extra locatie waar je met de directie een vergadering kunt houden. Daarnaast is het ook in te zetten voor mensen die vanuit huis willen werken.

Bedrijven met een bouwkeet in hun voorzieningen

Er zijn verschillende bedrijven die de bouwkeet tot hun standaard voorziening hebben. Zo zie je dit niet alleen bij bouwbedrijven, maar ook bij de verhuizers. Ook wordt het gebruikt in de klus sector waar ze bijvoorbeeld een huis verbouwen. Daarnaast kan het ook dienen voor hoveniers die zich even moeten terugtrekken voor hun plan. Of voor werklieden die vies zijn die je liever niet binnen hebt. Je kunt er zelfs voor zorgen dat deze ruimte van stroom voorzien kan worden. Tijdens de donkere winterperiode kunnen zij dan ook een lampje aanzetten zodat ze niet in het donker hoeven te leven. Daarnaast kun je er ook een installatie inbouwen voor het drinken. Zo past er meestal wel een waterkoker en koffiezetter in, maar soms is er ook ruimte voor een kleine koelkast. Daarnaast zijn er ook mobiele verwarmingen die je hier tijdelijk in kunt plaatsen.

Samenvatting over bouwketen en waar je op moet letten

De bouwkeet is een item wat je zelf op kunt bouwen of kant en klaar kunt kopen. Het is belangrijk om goed na te denken over de ruimte want je kunt dit later niet zomaar aanpassen. Wanneer je twijfelt zijn er voldoende bedrijven die deze groter kunnen leveren. Dit worden ook wel maatwerk projecten genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk om er allerlei voorzieningen in aan te leggen. In de meeste gevallen is er wel ruimte voor opslag van goederen, een tafel en wat stoelen. Daarnaast zie je ook veel dat er een koffiezetter en waterkoker aanwezig is. Tevens kun je ook nog eens verwarming of airco in deze compacte ruimte aanleggen.

What do you think?

Written by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Runderrollade braden

Runderrollade braden

7 polige stekker

Wat is een 7 polige stekker?