in ,

Wat is een pipowagen en waarvoor kun je hem kopen?

Pipowagen kopen

Je kunt een pipowagen kopen op verschillende locaties in Nederland. Daarnaast kun je hem ook bestellen via het internet. Vaak is het zo dat deze op maat gemaakt worden naar jouw wensen. Echter zijn er ook veel standaard modellen die voorzien zijn basis of luxe voorzieningen. In de volksmond kennen wij het ook wel als een woonwagen. Dit is als het ware een huis op wielen die je naar meerdere plekken mee kunt nemen. In de meeste landen kun je deze zonder vergunning neerzetten. Bij twijfel kun je altijd informeren bij het reisbureau waar je de plek reserveert. Wanneer zij het niet weten of je reserveert elders bekijk dan even de actuele regels op het internet. Dit zorgt ervoor dat de vakantie niet verpest kan worden door een boete. 

Ook kun je ervoor kiezen om zo’n wagen te huren. Dit doen vooral de mensen die enkele dagen of weken per jaar op vakantie gaan. Zo kunnen zij elk jaar de verschillen ervaren tussen de diverse modellen die er zijn. Zowel in Nederland als in België zijn deze wagens erg populair. Vandaag de dag worden ze vaak ook nog eens duurzaam ontworpen van bijvoorbeeld hout.

Waarom kiezen mensen voor een pipowagen kopen?

Veel mensen kiezen ervoor om een pipowagen te kopen zodat ze een mobiel huis hebben. Hiermee kunnen zij verschillende plekken in het binnen en buitenland bezoeken. Daarnaast ben je ook van alle gemakken voorzien. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te sjouwen met je afwas over de camping heen. Ook kun je zo op unieke plekken komen te staan in bijvoorbeeld de natuur. Wel zijn er regels over hoe lang je dit mag doen. Dit moet je altijd even informeren bij de gemeente van de stad of het dorp wat je bezoekt. Je hebt ook gelijk je hele inboedel bij waardoor je nooit ergens op hoeft mis te grijpen. Ze zijn kant en klaar te bestellen, maar ook prefab zodat je het zelf in elkaar kunt zetten. Het voordeel van prefab is dat je minder kosten maakt waardoor het ook nog leuk blijft om op vakantie te gaan met dit huisje.

Wat zijn de voordelen hiervan?

Het grootste voordeel van een pipowagen kopen is dat je vrij bent in je bewegingen. Je kunt het huisje namelijk overal mee naartoe nemen. Op de meeste campings en vakantieparken mag je ook met zo’n huisje komen te staan. Zo kun je profiteren van het gemak en de warmte van een huis en hoef je niet in een koud tentje te liggen. Vaak zijn deze wagens ook nog eens goed geïsoleerd waardoor je weinig last hebt van hitte of koud. Ook hebben ze meestal dubbele ramen waardoor je met slecht weer ook comfortabel in de woning kunt zitten. De meeste mensen bouwen een prefab model met slechts 2 man in 1 dag op. Je kunt het dus ook weer makkelijk uit elkaar halen wanneer je hier geen gebruik meer van maakt. Dit scheelt een boel opbergruimte waardoor je hem makkelijker kunt opslaan in bijvoorbeeld de garage.

Wie kunnen er baat hebben bij het kopen van een pipowagen

Tijdens de corona pandemie hebben we gezien dat veel mensen hebben gekozen voor het kopen van een pipowagen. Dit hebben zij gedaan omdat ze alleen in eigen land op vakantie mochten en ze op deze manier toch vakantie konden houden. De meeste hotels waren vol tijdens corna en ze zijn zelfs tijdelijk gesloten geweest. Ook zal het virus nog enkele jaren wereldwijd rondwaaien waardoor we in de winterperiodes waarschijnlijk aan huis gebonden zijn. Dit zien we nu wel weer met de huidige ontwikkelingen op het gebied van. Daarnaast willen de mensen ook veel terug naar de basis van het leven. Met deze wagen ben je weer meer aangewezen op elkaar en is de verbinding tussen mensen groter. Daarnaast sta je vaak ook nog in goed contact met bijvoorbeeld de natuur.

Een pipowagen kopen als vakantieplek

Veel mensen kopen de pipowagen als vakantie object. Het is een ruimte die in principe voor 2 mensen goed te gebruiken is als permanente woning. Echter wanneer je met een heel gezin bent zul je merken dat de ruimte krap is. Dit is niet erg als je op vakantie gaat want dan zijn de meeste mensen de omgeving verkennen. Dat betekend dat de kinderen ook echt moe zijn wanneer ze thuis komen. Hierdoor worden ze wat rustiger en heb je geen last van de beperkte ruimte. Ook is het steeds populairder aan het worden om klein te wonen. Daar leent deze wagen zich prima voor. Tevens kun je ook op unieke plekken staan de hele dag door. Zo kun je genieten van de rust en natuurlijk ook de natuur. Op deze manier ben je weer voor het hele jaar opgeladen en kun je weer lekker aan de slag.

Waar mag je overal staan met een pipowagen?

In Nederland is het kopen van een pipowagen populair omdat je op verschillende locaties zonder vergunning mag staan. Dit zorgt ervoor dat deze wagen gebruikt kan worden waarvoor hij uitgevonden is. Hij wordt ook wel eens de woonwagen genoemd waardoor er heel wat jaren een slecht imago aan gehangen heeft. Echter zijn de meeste woonwagens vandaag de dag standaard gevestigd op een park. Deze zijn vaak ook uitgebreid met aanbouwen e.d. waardoor de nostalgie van deze wagens verdwenen is. Het is een tijdelijk huis waarmee je alles in huis hebt en de hele wereld kunt doortrekken. Ze zijn veelal ook van hout gemaakt om de verbinding met de natuur nog echter te maken. Hout is een materiaal wat leeft, maar ook juist een stoere uitstraling kan geven.

Een pipowagen kopen die midden in de natuur mag staan

Als je een pipowagen gaat kopen is dit vaak omdat je dan overal mag staan. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor de natuur. Zo krijg je de unieke gelegenheid om dieren te spotten vooral in de avonden en nachten die je normaal niet ziet. Ook sta je lekker in een rustige omgeving zodat je geen last hebt van geluiden. Daarnaast zijn er vaak ook niet veel andere mensen waardoor je de natuur voor jezelf hebt. Dit geeft een karaktervolle sfeer aan de vakantie die je nooit meer gaat vergeten. In het begin van de woonwagen werden ze nog getrokken door de paarden. Dit is echter niet meer het geval, want je kunt ze gewoon aan de auto bevestigen. Ook worden ze niet zoveel meer als vroeger verplaatst, maar de mogelijkheid blijft altijd bestaan. Op deze manier kun je al het moois van de natuur ontdekken.

Genieten van een vakantie waarbij je meerdere locaties bezoekt

Bij steeds meer vakantieparken kun je jouw eigen pipowagen kopen. Deze is vaak wel geïnstalleerd op een plek waar je ook pacht moet betalen voor de plek. Echter kun je in de meeste gevallen de woning nog wel verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je hem gewoon vast maakt en naar een andere plek kunt trekken. Het enige nadeel is dat je dan met dubbele huur zit, maar het is nog steeds goedkoper als een chalet huren het hele jaar door. Daarnaast ben je mobiel en heb je in elk land je eigen spulletjes bij de hand. Dit zorgt ervoor dat het koken ook ontspannen is want je weet alles terug te vinden. Ook heb je niet meer te maken met ontbrekende dingen waarvoor je normaal de receptie van het vakantiepark moet bellen. Het is een unieke manier om lekker te gaan ontspannen of juist genieten van het bezoeken van diverse plekken in het land.

Waardoor is het kopen van een pipowagen zo populair geworden?

Het kopen van een pipowagen is voornamelijk populair geworden door de corona pandemie. Echter is het ook populair omdat we steeds meer teruggrijpen naar het verleden en de rust die wij toen ervaarde. Ook heeft zo’n wagen net wat meer karakter als een chalet omdat ze vrijwel allemaal identiek ontworpen zijn. Daarnaast is het dé manier om het hele jaar door lekker een weekendje weg te kunnen. Je sluit ze aan op een krachtige auto of je vervoert ze met een vrachtwagen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe luxe de wagen is en wat het totale gewicht is. Tevens is het ook leuk om hier met hele gezin mee door het land te trekken. Dit wordt dan ook steeds meer gedaan vooral door Nederlanders en Belgen. Het is tijdens corona ook de enige manier om toch vakantie te kunnen vieren. Meestal kun je ze ook huren vanaf €40 per nacht.

Wat zijn de nadelen bij het kopen van een pipowagen?

Er zijn natuurlijk ook nadelen te bedenken bij het kopen van een pipowagen. De meest voorkomende reden is de beperkte ruimte die het biedt aan gezinnen. Daarnaast is de prijs vaak ook relatief hoog omdat er veel ambacht nodig is voor het maken van deze unieke wagens. Daarnaast mag je hier ook niet het hele jaar in verblijven. Volgens de wet mag je hier maximaal 3 maanden aaneengesloten in verblijven. Op sommige plekken mag je hem ook niet neerzetten waar je wel een tent mag neerzetten. Tevens is het ook niet zo makkelijk om deze wagen te vervoeren. In de meeste gevallen heb je vanwege het zware gewicht een bakwagen of vrachtwagen nodig om dit te doen. Ook is het lastig om deze ruimte te verwarmen omdat deze zo klein is. Je zult vaak meemaken dat het of te koud is of juist weer te warm.

Op welke plekken kun je ze vinden voor de verhuur?

Naast het kopen van een pipowagen kun je ze ook op veel plekken huren. Zo zijn er steeds meer campings die een pipowagen in hun assortiment hebben opgenomen. Dit is voor hen een tussenstap tussen de tent en een chalet. Daarnaast is het een vrij verplaatsbaar object wat dus altijd weer aan de kant gezet kan worden voor een nieuwe woning. De mensen huren het vaak omdat de aanschaf relatief duur is. Zo kunnen zij op een goedkope manier van hun vakantie genieten. Het geld wat ze besparen kunnen ze weer in de lokale economie stoppen. Daarnaast kunnen zij met deze  wagen ook naar andere plekken gaan mits ze voor vervoer zorgen. Ook zijn ze vaak voorzien van een standaard inboedel waarmee je lekker weg kunt gaan. Eventueel kun je dit ook vervangen door eigen overbodige huisraad zodat het een persoonlijk iets wordt.

Waar let je op bij het kopen van een pipowagen?

Bij het kopen van een pipowagen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is het fijn om vooraf te weten hoe goed de isolatie is van deze wagen. Vaak is het mogelijk om deze net zo goed te laten isoleren als een woning. Hierdoor heb je niet vaak een verwarming nodig. Tevens wordt er ook steeds meer dubbel glas geplaatst wat ervoor zorgt dat er minder kou naar binnenkomt. Daarnaast is het ook verstandig om op het gewicht te letten zodat je weet of je hem kunt verplaatsen of niet. Je hebt ook nog verschil tussen kant en klare modellen die zo op locatie worden geleverd of prefab modellen. Een prefab model moet je zelf in elkaar zetten, maar dit is ook zo gebeurd. Dit kan je honderden tot duizenden euro’s schelen op de aanschaf. Als je handig bent is dit een slimme keuze.

Wat kun je zelf beslissen bij het kopen van een pipowagen?

Wanneer je ervoor kiest om een maatwerk pipowagen te kopen kun je veel dingen kiezen. Zo zijn er mensen die er bijvoorbeeld een dakkapeltje op laten maken voor de decoratie. Dit is niet echt geschikt om mee te rijden vanwege de takken die hier bovenop kunnen slaan. Daarnaast kun je vaak zelf de grootte en indeling bepalen waardoor hij helemaal naar jouw wens kan worden gemaakt. 

Op deze manier heb je ook ruimte genoeg en staat het bed waar jij dit wil hebben. Daarnaast kun je vaak ook kiezen welke apparaten er ingebouwd moeten worden. Op deze manier bepaal je zelf de maten van luxe. Ook kun je ervoor kiezen hoe groot de slaapruimte is die je er in laat bouwen. Tevens bepaal je dan ook zelf of je het bed moet kunnen inklappen om extra ruimte te krijgen. Dit is een keuze van veel mensen zodat er overdag ook genoeg ruimte is in deze woning. Natuurlijk heb je ook de volledige controle over kleuren en materialen. Zo kun je hem zo duurzaam maken als dat je zelf wil.

In welke landen of gebieden kan je deze wagen vinden?

In bijna alle landen kun je een pipowagen kopen en plaatsen. Veel van deze landen leggen ook geen beperkingen op aan de plek waar je deze neer mag zetten. Wanneer je hem permanent ergens wil plaatsen is het verstandig om te informeren waar dit kan. Dit heeft namelijk niet alleen met vergunningen te maken, maar ook met het bestemmingsplan. Op deze manier kun je misschien ook nog wel eens pareltjes ontdekken qua locatie. Haastige spoed is zelden goed en denk dus goed na over de keuze die je maakt.

Ga er vaker op uit na het kopen van een pipowagen

Als je een pipowagen gaat kopen bepaal je zelf waar je heen gaat. Je kunt deze 2de woning meenemen naar locaties waar dit toegestaan is. Vaak kun je deze ook permanent laten plaatsen op een locatie. Echter koop je deze wagen juist voor het vinden van de beste plekken in de natuur, het dorp of eventueel de stad. Het is verstandig om vooraf goed research te doen naar de plekken, maar ook de mogelijkheden van de pipowagen. Dit zorgt ervoor dat je altijd van alle gemakken voorzien bent.

Samenvatting van de details besproken in het artikel pipowagen kopen

De pipowagen kopen is een slimme keuze. Je kunt elk jaar het huis als het ware verplaatsen of laten verplaatsen naar de locatie waar je dan wil staan. Het is niet voor niets een huis op wielen. Vroeger deden de woonwagenbewoners dit ook als ze door het land trokken. Vaak zie je nu dat ze een vaste plek hebben omdat ze vaak weggejaagd worden. Bij het kopen van deze wagen moet je letten op de materialen waarvan het gemaakt is en de ruimte die het te bieden heeft. Ook is het verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de locaties waar je met de pipowagen mag staan. Zo voorkom je teleurstellingen tijdens de vakantie.

What do you think?

Written by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

7 polige stekker

Wat is een 7 polige stekker?

Voorbereiden op het nieuwe jaar doe je zo

Voorbereiden op het nieuwe jaar doe je zo