in ,

De Achterhoekse vlag kopen

Achterhoekse vlag

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om een vlag uit te hangen. Een vlag uit hangen kun je om meerdere redenen doen. Dit kun je doen omdat je het leuk vindt of omdat je een reden hebt om de vlag uit te hangen. Dit kan zijn op nationale feestdagen, maar je kunt dit ook doen bij een speciale gebeurtenis zoals een geboorte, een huwelijk of wanneer iemand is overleden. 

Streekvlag

Als je uit de Achterhoek komt, is de Achterhoekse vlag natuurlijk heel erg leuk om op te hangen. De vlag van de Achterhoek is echter geen normale vlag. Dit valt namelijk onder een streekvlag. Een streekvlag wordt niet gezien als een officiële vlag. 

De Achterhoek had eerst helemaal geen eigen vlag. Het is geen vastgestelde regio van Nederland. Echter is in 2018 op initiatief van Pak An samen met de Zwarte Cross en Grolsch een prijsvraag gemaakt. Het was namelijk de bedoeling om een ontwerp te maken voor een vlag van de Achterhoek. 

Ondanks dat het geen officieel erkende vlag is, wordt deze wel regelmatig gebruikt. Zo wordt deze gebruikt door voetbalclubs en de vlag wordt ook ondersteunt door Stichting Achterhoeks Toerisme. 

Vrij gebruik

De vlag van de Achterhoek is helemaal vrij om te gebruiken voor wat je wilt. Dit houdt in dat je er ook van alles aan mag passen. Als je zelf gebruik wil maken van de vlag om dit op mondkapjes of kledingstukken te zetten, mag dat ook. Verder ben je ook vrij om dit te verkopen. 

Het ontwerp van de vlag van de Achterhoek is geïnspireerd door het coulisselandschap. De combinatie van de lichtgroene en donkergroene schakeringen moeten het verschil tussen de weilanden en de bossen van de Achterhoek voor stellen. Het witte kruis met de groene omlijning er omheen moet kronkelende wegen met bomen er langs voorstellen. 

De vlag van de Achterhoek is erg bekend in de media. Dit heeft er voor gezorgd dat veel mensen in Nederland de vlag ook wel kennen. De vlag van de Achterhoek wordt tegenwoordig daarom ook veel gezien. 

De vlag van de Achterhoek uithangen

Als je een vlag van de Achterhoek wilt uithangen, moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo zijn de vlaggen in veel verschillende formaten verkrijgbaar. Hierbij is het daarom ook belangrijk om er voor te zorgen dat je de vlag kiest die ook bij de plek waar je deze wilt ophangen past. 

De formaten die het meeste verkrijgbaar zijn, zijn:

  • Een tafelvlag van 10 bij 15 cm
  • Een kleine boot- of tentvlag van 20 bij 30 cm
  • Een normale boot- of tentvlag van 30 bij 45 cm
  • Een grote boot- of tentvlag van 50 bij 75 cm. 
  • Een gevelvlag van 70 bij 100 cm
  • Een grote gevelvlag of kleine mastvlag van 100 bij 150 cm
  • Een normale mastvlag van 150 bij 225 cm
  • Een grote mastvlag van 200 bij 300 cm

Er zijn nog een aantal andere variaties op deze groottes. Echter zijn dit de meest gebruikte groottes die je ook terug zult zien bij anderen. 

Als je een vlag uitkiest, is het belangrijk om er voor te zorgen dat je een vlag hebt wiens grootte ook bij het gebruik past. Anders heb je namelijk al snel een te grote vlag of juist een te kleine vlag. Dit ziet er natuurlijk niet uit. 

Gebruiken voor het uithangen van een vlag

Als je de vlag van de Achterhoek uit wilt hangen, zijn er wel een aantal gebruiken die aangehouden worden hiervoor. In Nederland ben je vrij om een vlag uit te hangen wanneer je dat wilt. Hiervoor zijn geen regels vastgesteld in de wet. Ook mag je er voor kiezen om een vlag halfstok te hangen als je dat nodig vindt om te doen. Hierin ben je in Nederland helemaal vrij. 

Op het moment dat je de vlag van de Achterhoek wilt uithangen in combinatie met een andere vlag, is het gebruikelijk om de belangrijkste vlag aan de rechterkant te hangen. Als je de Nederlandse vlag er bij wilt hangen, wordt vaak de Nederlandse vlag aan de rechterkant van de vlag van de Achterhoek gehangen. 

What do you think?

Written by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

wereldrestaurant

Wereldrestaurants

Biologische tandarts

De biologische tandarts